Recept

Varkenslapjes met rijst en gelakte broccoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een snel gerechtje uit de wok, boordevol smaak.

bereiding
  1. 1

    Doe de ingrediënten voor de marinade in een sauspannetje en laat even binden op een zacht vuurtje. Snij de broccoli in roosjes en marineer ze samen met de peultjes in de lak.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 250°C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken. Wentel de pindanoten in wat olijfolie, bestrooi ze met kerriepoeder en rooster ze in de oven. Hak grof.

  3. 3

    Kruid het vlees met peper en zout en bak langs beide kanten in 1 el olijfolie en 1 el boter. Roerbak de broccoli en de peultjes enkele minuten in de wok.

  4. 4

    Serveer de varkenslapjes met de rijst, de broccoli en de peultjes. Werk af met de geroosterde pindanoten, groene sesamzaadjes en enkele takjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenslapjes met rijst en gelakte broccoli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!