Recept

Pittige sardineballetjes uit de airfryer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebruik je airfryer niet alleen voor frietjes en kroketten, maar maak er bijvoorbeeld eens dit zuiderse hapje mee. Heerlijk als tapa bij een glaasje wijn.

bereiding
  1. 1

    Spoel de sardinefilets in een kom koud water. Verwijder overgebleven graten, huid en eventuele schubben. Dep droog met keukenpapier en doe de vis in de keukenmachine. Voeg het paneermeel, de knoflook, de specerijen en de helft van de peterselie erbij, samen met 1 kl zout en 1/2 kl peper. Mix fijn met de pulse-knop tot je een pasta krijgt die als deeg rond het mes gaat zitten. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengsel te nat is, of een lepeltje water als het te droog is.

  2. 2

    Verwarm de airfryer voor op 180°C.

  3. 3

    Rol 12 balletjes van het mengsel (maak je handen nat zodat het mengsel niet te veel plakt) en leg ze op een vel bakpapier in het mandje van de airfryer. Bak ze 20 à 25 minuten, tot ze vast en goudbruin zijn.

  4. 4

    Pel intussen de tomaten en verwijder de zaadjes. Hak de tomaten grof en doe ze met de olijfolie, de rest van de peterselie en peper en zout naar smaak in een kom. Roer goed om.

  5. 5

    Serveer de sardineballetjes met de tomatensalsa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige sardineballetjes uit de airfryer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!