Recept

Gelakte varkenswangetjes in appelciderkaramel met kruidige fregola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Varkenswangetjes zijn aan een ware comeback bezig, en terecht. Het lijken op het eerste gezicht taaie stukken vlees, maar gaar ze in een stoofpotje en ze worden zo mals als boter...

bereiding
  1. 1

    Laat in een klein pannetje de suiker karamelliseren zonder roeren. Blus met de appelcider en laat 2 minuten inkoken. Zet opzij.

  2. 2

    Pel de ui en snij in reepjes. Pel en plet de knoflook. Laat de varkenswangen in hun geheel. Bak de varkenswangen rondom rond bruin in een scheut olijfolie, kruid met peper en zout.

  3. 3

    Voeg de ui en de knoflook toe, laat 1 minuut meebakken en blus met de appelciderkaramel en de kalfsfond. Voeg het laurierblaadje toe, dek af en laat 2 uur zacht garen. Voeg indien nodig af en toe een scheutje water of fond toe. Bind de saus eventueel met een beetje maïszetmeel.

  4. 4

    Bereid intussen de pesto voor de fregola. Rooster de amandelen goudbruin in een droge pan en laat afkoelen. Pel de knoflook. Doe 30 gram winterpostelein, de knoflook, de bladpeterselie, de dragonblaadjes, het citroensap, de amandelen, de pecorino en de olijfolie in een blender en hak grof. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.

  5. 5

    Als de varkenswangen bijna klaar zijn, kook dan de parelcouscous beetgaar in gezouten water. Giet af en meng er de pesto onder. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de varkenswangen met de fregola en werk af met de rest van de winterpostelein.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gelakte varkenswangetjes in appelciderkaramel met kruidige fregola

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!