Wittechocoladesoufflé met passievrucht
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wittechocoladesoufflé met passievrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De witte chocolade is al zoet genoeg van smaak, voeg daarom niet te veel extra suiker toe. Gebruik voor een soufflé kakelverse eitjes voor een optimaal resultaat.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de chocolade fijn en smelt hem samen met de boter au bain-marie. Splits de eieren. Klop de eidooiers op met de zure room. Voeg de gesmolten chocolade en de bloem toe en roer goed om.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker, voeg toe aan het chocolademengsel en roer voorzichtig om.

  3. 3

    Beboter de ramequins en bestrooi met de vanillesuiker. Vul de ramequins tot 1 cm van de rand. Bak de soufflés 10 à 15 minuten in de oven. Serveer ze met de passievruchten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de chocolade fijn en smelt hem samen met de boter au bain-marie. Splits de eieren. Klop de eidooiers op met de zure room. Voeg de gesmolten chocolade en de bloem toe en roer goed om.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker, voeg toe aan het chocolademengsel en roer voorzichtig om.

  3. 3

    Beboter de ramequins en bestrooi met de vanillesuiker. Vul de ramequins tot 1 cm van de rand. Bak de soufflés 10 à 15 minuten in de oven. Serveer ze met de passievruchten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.