Recept

Witloofkuipjes met kreeft, dragonmayonaise en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt de kreeft natuurlijk zelf koken, maar je vindt voorgekookte exemplaren in de visrayon of in de diepvriesafdeling. Wil je het budgetvriendelijker houden, vervang de kreeft dan door rivierkreeftjes.

bereiding
  1. 1

    Maak de mayonaise. Doe de eidooier, de wittewijnazijn en de mosterd in een kommetje. Klop los met een klopper en voeg geleidelijk aan de zonnebloemolie toe. Blijf steeds stevig kloppen. Hak de blaadjes van 3 takjes dragon fijn en voeg ze toe aan de mayonaise. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in heel fijne blokjes. Verwijder het pantser van de staart van de kreeft en hak het vlees grof. Hou de scharen en pootjes bij als extra hapje. Meng de appelblokjes en de kreeft met 2 eetlepels van de dragonmayonaise en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Haal de blaadjes van het stronkje witloof en vul de blaadjes met de kreeftmengeling. Werk af met nog wat dragon en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofkuipjes met kreeft, dragonmayonaise en appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!