Recept

Gepofte zoete aardappel met linzenchili

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Maak deze linzenchili als basis, want hij is heerlijk met verschillende toppings. Liever een Mexicaanse toets? Serveer ‘m met avocado, zure room en verkruimelde tortillachips.” 

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de zoete aardappelen schoon en halveer ze. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smelt de boter. Pel en pers de knoflook en meng samen met de peterselie onder de gesmolten boter. Kruid met peper en zout. Lepel de knoflookboter over de zoete aardappelen en gaar ze 20 à 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de chili. Spoel de linzen en de bonen en laat goed uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schraap de wortelen en snij in kleine blokjes. Spoel de selder en snij in fijne ringen. Maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een diepe stoofpan en fruit er de knoflook en de ui in aan. Voeg het paprika- en chilipoeder toe en roer tot de geuren vrijkomen. Blus met de worchestershiresaus en laat even verdampen.

  4. 4

    Voeg de wortelen, selder en paprika toe en roerbak. Lepel er de tomatenpuree bij en ten slotte de tomatenblokjes. Spoel het blik goed uit en voeg nog een beetje water toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen.

  5. 5

    Voeg de uitgelekte bonen en linzen toe en laat ze nog 5 minuten meewarmen. Neem de zoete aardappelen uit de oven. Snij de lente-uitjes in ringen. Serveer de zoete aardappelen met de linzenchili en werk af met gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!