Recept

Tikka masala van geroosterde bloemkool met notenrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een extra wrap om te soppen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de rijst in een ovenschaal. Smelt de boter en schenk samen met de warme groentebouillon bij de rijst. Kruid met peper en schep om. Dek af met aluminiumfolie en gaar 30 minuten in de oven. Hak intussen de kruiden grof.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper, een snuifje zout en de komijnzaadjes. Hussel goed door elkaar en gaar 15 minuten mee met de rijst in de oven.

  3. 3

    Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Schil de gember. Maak de chilipeper schoon en snipper fijn. Verhit een beetje olijfolie in een diepe pan en fruit er de ui en de knoflook in aan. Voeg de garam masala, het paprikapoeder en de chilipeper toe. Rasp er de gember bij. Roerbak even. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed los. Doe er de tomatenblokjes bij en laat 10 minuten inkoken.

  4. 4

    Doe de ovengeroosterde bloemkool samen met de Griekse yoghurt bij de tikka masala, schep voorzichtig om. Breng op smaak met limoensap. Neem de rijst uit de oven, roer los en schep er de pitten en de kruiden onder.

  5. 5

    Serveer de bloemkool tikka masala met de notenrijst. Werk af met groene kruiden naar keuze en geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tikka masala van geroosterde bloemkool met notenrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!