Recept

Kip tikka masala

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit heerlijk kruidige gerecht met kip zet je in een halfuur op tafel. 

bereiding
  1. 1

    Maak de masalapasta. Maak de rode peper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Pel en snipper de knoflook, schil en snipper de gember. Rooster de komijn en korianderzaadjes lichtjes in een droge pan tot de smaken vrijkomen. Plet de geroosterde kruiden in een vijzel tot poeder. Meng met de rest van de ingrediënten tot een pasta.

  2. 2

    Snij de kipfilets in de lengte in repen. Pel en snipper de uien. Schil en rasp de gember. Maak de rode peper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Snij de steeltjes van de koriander.

  3. 3

    Stoof de ui glazig in de olijfolie, samen met de chili, gember en de steeltjes van de koriander. Doe de kip erbij en 140 g van de masalapasta. Roer goed om. Kruid met peper zout en voeg de tomaten toe. Plet de tomaten met een lepel en giet er de kokosmelk bij. Breng aan de kook en zet het vuur zachter. Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen. Kook 5 minuten verder zonder deksel, tot het vlees zacht is en de saus ingekookt.

  4. 4

    Bestrooi met de geroosterde amandelen en werk af met de korianderblaadjes. Verwarm de wraps. Serveer de kip tikka masala met de wraps, yoghurt en limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip tikka masala

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!