Recept

Omelet met noedels, paksoi, peultjes en paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Je kunt variëren met de groenten. Meestal maak ik dit op het einde van de week met de groenten die nog in de groentelade liggen. Ook broccoli en Parijse champignons doen het altijd goed hierbij.” 

bereiding
  1. 1

    Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Maak de paksoi schoon en snij ‘m in stukken.

  2. 2

    Klop de eieren los met 1 eetlepel sojasaus, de room, de gesnipperde peterselie en de gesnipperde bieslook. Kruid met peper.

  3. 3

    Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en doe er 1⁄4 van de losgeklopte eitjes in. Bak op een zacht vuur tot een smeuïge omelet. Laat ze zachtjes uit je pan op een bord glijden en rol op. Bak en rol zo vier omeletten. Snij ze dan in plakjes.

  4. 4

    Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af. Verhit arachideolie in een wok en roerbak de witte stukken paksoi en de paprikareepjes 5 minuten. Voeg de uitgelekte noedels, het groene deel van de paksoi en de peultjes toe. Roerbak nog enkele minuten tot alle groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met de rest van de sojasaus.

  5. 5

    Verdeel de noedels over de kommen en leg er enkele rolletjes van de omelet bij. Werk af met de sesamzaadjes, de extra peterselie, de rode chilipeper en de zoetzure saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Omelet met noedels, paksoi, peultjes en paprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!