Recept

Spaanse pisto met kabeljauw

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Je kunt dit stoofpotje met allerlei vastere vissoorten bereiden, maar als je ook op je lijn wilt letten, gebruik dan een magere vissoort zoals kabeljauw of zeeduivel.

 

bereiding
 1. 1

  Spoel de aubergine, snij in blokjes en bestrooi met 1 eetlepel zout. Laat 10 minuten staan zodat het vocht eraan wordt onttrokken. Zo heb je minder olie nodig om de aubergine gaar te bakken.

 2. 2

  Pel de ui en snipper jn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper, maar snij hem niet kleiner. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Pel en pers de knoflook. Bak de ui, chilipeper en paprika’s 10 minuten in wat olijfolie. Voeg de knoflook, het kruidentuiltje, de rozemarijn, de suiker en de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.

 3. 3

  Spoel de blokjes aubergine zorgvuldig en dep droog. Spoel de courgette en snij ze in plakjes. Zet opnieuw een pan met olijfolie op het vuur en bak er de aubergine in. Haal ze eruit en bak in dezelfde pan de courgette. Voeg de courgette en aubergine bij de tomatensaus, dek af en laat 25 minuten sudderen op een zacht vuur.

 4. 4

  Snij de vis in hapklare stukken en voeg die de laatste 10 minuten bij het stoofpotje. Breng op smaak met peper en zout, verwijder de chilipeper, de rozemarijn en het kruidentuiltje en werk af met de olijven en enkele plukjes verse dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaanse pisto met kabeljauw

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!