Recept

Gehaktbroodje met spek, zoete uiensaus en karnemelkpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een zalig gehaktbrood maak je er de perfecte winterse zondag van, zeker in deze extra smaakvolle versie. Aanvallen!

bereiding
  1. 1

    Leg het spek in een vierkant dakpansgewijs op elkaar. Leg er het gehaktbroodje op en wikkel het spek rond het gehaktbroodje. Leg het vlees met de naad naar beneden in een ovenschaal en bak 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de saus. Pel de uien en snij ze in halve maantjes. Bak ze in boter goudbruin. Strooi er de bloem over en laat even mee bakken. Giet er de bouillon bij en roer de aanbaksels los. Voeg de laurier, tijm en rozemarijn toe en roer er de mosterd en perensiroop onder. Kruid met peper en zout en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten voor het glazuur en bestrijk er na 20 minuten oventijd het gehaktbrood mee. Giet de uiensaus bij het gehaktbrood en zet weer 20 minuten in de oven. Bestrijk regelmatig met de rest van het glazuur.

  4. 4

    Kook ondertussen de aardappelen gaar. Giet ze af en stamp ze tot puree. Giet er de karnemelk bij, voeg het ei en een klont boter toe en meng goed. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Haal het gehaktbroodje uit de oven en snij het in mooie plakjes. Serveer met de saus en de karnemelkpuree. Lekker met een groene salade.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de lente-uitjes, de chilipeper, de puntpaprika, de koriander, de maïs, de ketchup, het paprikapoeder en het komijnpoeder door het gehakt. Kruid met peper en zout. Maak er een mooi broodje van.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbroodje met spek, zoete uiensaus en karnemelkpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!