Chocoladetruffels met dadels
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladetruffels met dadels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Opgelet: de truffels moeten 3 uur opstijven in de koelkast. 

bereiding
  1. 1

    Voeg de room en chocolade samen in een steelpannetje en laat au bain-marie smelten. Blijf roeren tot je een gladde massa hebt.

  2. 2

    Hak de dadels samen met het grof zeezout fijn met een cutter. Meng er daarna de chocolade onder en mix opnieuw.

  3. 3

    Bekleed een ondiepe bakvorm met bakpapier en giet er het chocolade-dadelmengsel in.

  4. 4

    Hak nog wat extra chocolade fijn en strooi dit bovenop het mengsel.

  5. 5

    Laat het chocolade-dadelmengsel 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast. Bestrooi met wat cacaopoeder.

  6. 6

    Haal de opgesteven massa uit de vorm en hak in kleine stukken zodat je truffels krijgt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Voeg de room en chocolade samen in een steelpannetje en laat au bain-marie smelten. Blijf roeren tot je een gladde massa hebt.

  2. 2

    Hak de dadels samen met het grof zeezout fijn met een cutter. Meng er daarna de chocolade onder en mix opnieuw.

  3. 3

    Bekleed een ondiepe bakvorm met bakpapier en giet er het chocolade-dadelmengsel in.

  4. 4

    Hak nog wat extra chocolade fijn en strooi dit bovenop het mengsel.

  5. 5

    Laat het chocolade-dadelmengsel 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast. Bestrooi met wat cacaopoeder.

  6. 6

    Haal de opgesteven massa uit de vorm en hak in kleine stukken zodat je truffels krijgt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.