Recept

Posteleinsoep met croutons, kruidenkaas en zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Baharat is een Libanese specerijenmix van paprika, kaneel, komijn en kardemom, die heel warm van smaak is.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij in grove stukken. Maak de prei schoon en snij eveneens in grove stukken. Zet een pot op het vuur met wat boter en bak de ui en de prei glazig zonder de groenten te kleuren. Giet de bouillon erbij, voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook. Laat de soep zo’n 20 minuten sudderen. Haal de soep van het vuur, voeg drie vierde van de winterpostelein toe en mix de blaadjes glad.

  2. 2

    Snij de boterhammen in blokjes en bak ze krokant in de boter. Kruid met de baharat en hussel goed door elkaar.

  3. 3

    Verdeel de soep over de kommetjes, werk af met een stukje gerookte zalm, een stevige lepel kruidenkaas, korstjes en wat blaadjes winterpostelein.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Posteleinsoep met croutons, kruidenkaas en zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!