Perenpannenkoek op de bakplaat
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Perenpannenkoek op de bakplaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pannenkoek uit de oven? Ja, dat kan!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter. Klop de eieren los met de suiker en de vanillesuiker. Voeg de melk, de gezeefde bloem, de boter en een snuifje zout toe en roer tot een egaal beslag. Laat even rusten.

  2. 2

    Ontpit de peren en snij ze in parten. Beboter en bebloem een bakblik. Giet het pannenkoekenbeslag in de bakvorm en beleg met partjes peer en enkele lepels vijgenconfituur. Maak met een vork krullen in de confituur. Zet 15 à 20 minuten in de oven of tot de koek goudbruin en gaar.

  3. 3

    Serveer warm of lauw en bestrooi eventueel met bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter. Klop de eieren los met de suiker en de vanillesuiker. Voeg de melk, de gezeefde bloem, de boter en een snuifje zout toe en roer tot een egaal beslag. Laat even rusten.

  2. 2

    Ontpit de peren en snij ze in parten. Beboter en bebloem een bakblik. Giet het pannenkoekenbeslag in de bakvorm en beleg met partjes peer en enkele lepels vijgenconfituur. Maak met een vork krullen in de confituur. Zet 15 à 20 minuten in de oven of tot de koek goudbruin en gaar.

  3. 3

    Serveer warm of lauw en bestrooi eventueel met bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.