Hartige broodpudding met spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartige broodpudding met spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nee, broodpudding hoeft niet altijd zoet te zijn. Deze hartige variant serveer je warm of lauw.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olie en stoof de sjalot en de knoflook zacht. Voeg de shiitake toe en roerbak 2 minuten. Voeg dan de spinazie toe en laat 1 minuut bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en zet opzij.

  2. 2

    Scheur of snij het brood in stukjes. Rasp het blok oude kaas. Klop de eieren op met de room en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Leg de stukjes brood, de gemalen kaas, de gebakken shiitake en de spinazie in een ovenschaal van 25 cm diameter. Overgiet met het eimengsel en zet 30 à 35 minuten in de oven. Als de bovenkant te bruin wordt, kun je er een vel aluminiumfolie op leggen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olie en stoof de sjalot en de knoflook zacht. Voeg de shiitake toe en roerbak 2 minuten. Voeg dan de spinazie toe en laat 1 minuut bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en zet opzij.

  2. 2

    Scheur of snij het brood in stukjes. Rasp het blok oude kaas. Klop de eieren op met de room en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Leg de stukjes brood, de gemalen kaas, de gebakken shiitake en de spinazie in een ovenschaal van 25 cm diameter. Overgiet met het eimengsel en zet 30 à 35 minuten in de oven. Als de bovenkant te bruin wordt, kun je er een vel aluminiumfolie op leggen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.