Recept

Pastinaakpuree met krokante bospaddenstoelen en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Pastinaak kun je met veel andere groenten combineren omdat het een subtiele zoete smaak heeft. Knolselder is een klassieke combinatie, maar probeer het ook eens met spitskool. Dit gerecht kun je ook makkelijk op een doordeweekse dag op tafel zetten. Bak er dan bijvoorbeeld nog wat spek bij.” 

bereiding
  1. 1

    Schil de knolselder en de pastinaak en snij ze in ongeveer even grote stukken. Schil de appelen en snij ze in stukken. Doe alle groenten samen met de appelen in een grote pot met lichtgezouten water en kook ze gaar. Giet af en laat even uitdampen op het vuur.

  2. 2

    Verwarm de melk. Doe de melk samen met een flinke klont boter bij de groenten. Stamp tot een romige puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Maak de champignons schoon en snij grote exemplaren in stukken. Pel en snipper de knoflook. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Verhit boter en olijfolie in een pan en voeg de knoflook, de rode ui en de champignons toe. Blus met een scheutje balsamicoazijn, wat citroensap en breng op smaak met de tijm, bladpeterselie, peper en zout. Roerbak de champignons krokant.

  4. 4

    Schep de puree in een grote serveerschaal en lepel er de boschampignons over. Werk af met de grofgehakte noten en extra peterselie. Druppel er eventueel nog extra vierge olijfolie bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaakpuree met krokante bospaddenstoelen en noten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!