Winterse pizzakerstboompjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Winterse pizzakerstboompjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Koop mortadella van goede kwaliteit. Laat voor deze bereiding de dunne sneetjes links liggen, maar vraag een dikke plak aan je slager en snij die zelf in blokjes."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C. Schil de aardappel, halveer en kook gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij de aardappel in kleine blokjes. Verhit boter in een pan en bak de aardappelblokjes krokant.

  2. 2

    Snij de mortadella in blokjes. Ontrol het pizzadeeg en maak er met een koekjesvorm kerstboompjes van. Meng de zure room met de tijm en bieslook. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de kerstboompjes met de zure room, bestrooi met de geraspte mozzarella, de gebakken aardappelblokjes en de mortadellablokjes. Bak de pizza’s 10 tot 12 minuten in de oven of tot ze krokant zijn. Werk af met de pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C. Schil de aardappel, halveer en kook gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij de aardappel in kleine blokjes. Verhit boter in een pan en bak de aardappelblokjes krokant.

  2. 2

    Snij de mortadella in blokjes. Ontrol het pizzadeeg en maak er met een koekjesvorm kerstboompjes van. Meng de zure room met de tijm en bieslook. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de kerstboompjes met de zure room, bestrooi met de geraspte mozzarella, de gebakken aardappelblokjes en de mortadellablokjes. Bak de pizza’s 10 tot 12 minuten in de oven of tot ze krokant zijn. Werk af met de pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.