Preiwitten in gedroogde ham met mosterdsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Preiwitten in gedroogde ham met mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Je kunt de preiwitten vervangen door alle mogelijke wintergroenten. Denk aan selder, witloof, peterseliewortel, pastinaak, kwartjes knolselder... allemaal even lekker.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de preiwitten in de lengte en spoel ze goed. Omwikkel de prei met de ham, maar zorg dat je nog een stukje van de prei ziet. Kruid met peper. Verhit een klontje boter in een pan en schroei de prei aan beide kanten dicht.

  2. 2

    Verhit intussen 75 gram boter voor de saus in een steelpannetje en strooi er de bloem bij. Roer goed en blus met de melk. Roer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met de mosterd, de tijm, het citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Schenk de saus in een ovenschaaltje en leg er de preirolletjes in. Gaar ze nog 20 à 25 minuten in de oven. Werk af met verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de preiwitten in de lengte en spoel ze goed. Omwikkel de prei met de ham, maar zorg dat je nog een stukje van de prei ziet. Kruid met peper. Verhit een klontje boter in een pan en schroei de prei aan beide kanten dicht.

  2. 2

    Verhit intussen 75 gram boter voor de saus in een steelpannetje en strooi er de bloem bij. Roer goed en blus met de melk. Roer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met de mosterd, de tijm, het citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Schenk de saus in een ovenschaaltje en leg er de preirolletjes in. Gaar ze nog 20 à 25 minuten in de oven. Werk af met verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.