Recept

Vislasagne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dol op lasagne? Maak deze versie met vis eens! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgettes en de aubergine en snij ze in dunne plakken, zoals lasagnevellen. Spoel de tomaat en snij die ook zo dun mogelijk. Snij de kabeljauw in dunne plakken of vraag dit aan de vishandelaar.

  2. 2

    Pel de sjalot en knoflook en snipper fijn. Fruit aan in wat olijfolie tot de sjalot zacht is. Blus met de witte wijn. Voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de tomatenpuree met 100 milliliter water en breng op smaak met peper, zout en de gedroogde oregano.

  3. 3

    Vet een ovenschotel in en maak laagjes. Leg eerst een laagje courgette, dan een laagje vis, hierop de tomaat, tomatenpuree en aubergine. Kruid met peper en zout. Lepel er wat van de mascarponesaus over. Herhaal de laagjes courgette, vis, tomaat, aubergine en saus tot de schotel helemaal gevuld is. Eindig met de mascarponesaus.

  4. 4

    Meng de gehakte kruiden met het hazelnotenpoeder en 3 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout. Strooi de crumble over de lasagne en gaar de lasagne 35 à 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vislasagne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!