Recept

Vislasagne met venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalm en venkel zijn een topcombinatie. Probeer ze eens in een lekkere lasagne.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de venkel in fijne blokjes. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof hierin de venkel tot die licht gekaramelliseerd is. Voeg de knoflook toe en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Snij de vis in stukken van ongeveer 4 centimeter. Smelt de boter, bestrooi met de bloem en laat 1 minuut al roerend bakken. Voeg de visfond en melk geleidelijk toe en blijf roeren tot een gebonden sausje. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  3. 3

    Leg een laagje saus op de bodem van een ovenschaal, beleg met lasagnevellen. Leg hierboven stukjes vis, scampi's, venkel en een beetje mozzarella. Kruid met peper en zout. Herhaal nu de laagjes tot alles op is en eindig met de gemalen emmentaler.

  4. 4

    Zet de lasagne gedurende 35 à 40 minuten in de oven. Garneer met enkele takjes verse dille vlak voor het opdienen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vislasagne met venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!