Recept

Zoete aardappel met pittige kip en avocadosalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker en gezond.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C. Spoel de zoete aardappelen, prik er enkele gaatjes in, bestrijk ze met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zet 25 à 30 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.

  2. 2

    Strooi het gerookte paprikapoeder, het chilipoeder en peper en zout over de kippenreepjes. Meng goed tot alles een kruidenlaagje heeft. Bak ze krokant in wat olie.

  3. 3

    Spoel de paprika en snij in blokjes. Spoel de lente-ui en snij in schuine ringetjes. Doe er de paprikablokjes, de maïsblokjes, de bonen en als laatste de lente-ui bij en roerbak tot de groenten beetgaar zijn.

  4. 4

    Plet het vruchtvlees van 1 avocado of mix fijn met een kleine keukenblender. Vermeng dit met plattekaas en breng op smaak met wat limoensap, peper, zout en wat chilipoeder. Snij de andere avocado in partjes en besprenkel met de rest van het limoensap.

  5. 5

    Leg de zoete aardappelen op de borden. Kruis ze in en duw het vruchtvlees een beetje naar boven. Leg er de gekruide kippenreepjes op en rond. Werk af met de avocadopartjes, de avocadosalsa en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoete aardappel met pittige kip en avocadosalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!