• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde oesters met misosaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De oesters kun je enkele uren op voorhand maken en in de koelkast bewaren. Haal ze 20 minuten voor je ze in de oven wilt garen uit de koelkast. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Duw de oesters met een oestermes of stevig mes helemaal open. Schep het oestervlees zachtjes uit de schelpen en leg ze nog even op keukenpapier.

  2. 2

    Pers de citroen uit. Pel de sjalot en snipper ’m heel fijn. Meng de misopasta met 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap, de mayonaise en de mirin. Kruid met peper.

  3. 3

    Leg de onderste helft van de oesterschelpen in een ovenschaal. Leg er wat sjalot op. Beleg met het oestervlees, een halve eetlepel misosaus en wat gemalen emmentaler. Gratineer de oesters 5 tot 7 minuten in de oven. Serveer meteen. Lekker met nog een partje citroen erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Duw de oesters met een oestermes of stevig mes helemaal open. Schep het oestervlees zachtjes uit de schelpen en leg ze nog even op keukenpapier.

  2. 2

    Pers de citroen uit. Pel de sjalot en snipper ’m heel fijn. Meng de misopasta met 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap, de mayonaise en de mirin. Kruid met peper.

  3. 3

    Leg de onderste helft van de oesterschelpen in een ovenschaal. Leg er wat sjalot op. Beleg met het oestervlees, een halve eetlepel misosaus en wat gemalen emmentaler. Gratineer de oesters 5 tot 7 minuten in de oven. Serveer meteen. Lekker met nog een partje citroen erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.