Recept

Kippengehaktbroodjes met appelmoes en gepofte aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: “Is iedereen bij je thuis dol op worst, appelmoes en puree? Dan is dit een manier om die favoriet een tikje anders klaar te maken”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen, prik ze her en der in met een vork. Leg ze 55 minuten op de rooster in de warme oven.

  2. 2

    Schil de appel en snij hem in blokjes. Meng het kippengehakt met de appel, het ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout en meng tot een mooi geheel. Vorm er vier langwerpige gehaktbroodjes van.

  3. 3

    Leg de gehaktbroodjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif de laatste 25 minuten bij de aardappelen in de oven.

  4. 4

    Maak nu de appelmoes. Schil daarvoor de appelen en verwijder het klokhuis, snij in grove stukken en breng samen met het citroensap aan de kook. Voeg zodra de appelen koken de suiker en de vanillesuiker toe en zet het vuur zachter. Laat 10 tot 15 minuten zacht garen, roer regelmatig.

  5. 5

    Haal de aardappelen uit de oven. Snij ze kruiselings in tot halverwege, duw het kruim wat naar boven. Zet de aardappelen op een serveerschaal, lepel er appelmoes over en prik er plakjes gehaktbrood op. Werk af met de gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippengehaktbroodjes met appelmoes en gepofte aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!