Recept

Gelakt gehaktbrood met spekkorst en koolsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: “Duroc d’olives is vlees afkomstig van de unieke Duroc-varkens, die als extra vetbron olijfolie krijgen. Hierdoor wordt het vlees nog sappiger en lekkerder. Het wordt gekweekt in Lochristi, dus ook nog eens lokaal. Al kun je ook gewoon varkensgehakt gebruiken, natuurlijk”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Doe het gehakt in een kom en roer er de sjalot, de knoflook, het ei en het paneermeel door. Breng op smaak met peper en een beetje zout.

  2. 2

    Vorm met natte handen een langwerpig gehaktbroodje en wikkel er de plakjes spek rond. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Borstel wat ahornsiroop over de spekplakjes. Zet het gehaktbrood 40 à 45 minuten in de oven. Lak regelmatig met ahornsiroop tijdens het bakken.

  3. 3

    Meng de mayonaise met de zure room, het citroensap, peper en zout. Doe alle geraspte groenten in een kom en meng er de dressing door. Strooi er de bieslook over.

  4. 4

    Laat het gehaktbroodje zo’n 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij het dan in plakken, serveer met het koolslaatje. Lekker met puree erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gelakt gehaktbrood met spekkorst en koolsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!