Gegrilde vijgen met prosciutto en fontina
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde vijgen met prosciutto en fontina

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak wat extra gegrilde vijgen en serveer ze de dag na het cocktailfeest als ontbijtje met een sneetje getoast zuurdesembrood. Van een luxeontbijt gesproken... 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Snij de vijgen van bovenaf kruiselings in. Snij ze niet te ver door.

  2. 2

    Besprenkel de binnenkant van de vijgen met de balsamicoazijn. Verdeel de fontina over de vijgen. Wikkel er de prosciutto rond.

  3. 3

    Gaar de vijgen 10 minuten in de oven. Werk af met wat tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Snij de vijgen van bovenaf kruiselings in. Snij ze niet te ver door.

  2. 2

    Besprenkel de binnenkant van de vijgen met de balsamicoazijn. Verdeel de fontina over de vijgen. Wikkel er de prosciutto rond.

  3. 3

    Gaar de vijgen 10 minuten in de oven. Werk af met wat tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.