Recept

Gevlochten briochebrood

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een zondags broodje, dat je weekend helemaal afmaakt. Want wat is er lekkerder dan de geur van brood. Geen gewoon brood deze keer, maar een luxe variant doordat het mooi gevlochten is. 

Tip: 
Voeg tijdens de laatste kneedbeurt 100 g rozijntjes toe voor een heerlijk rozijnenbroodje.

bereiding
 1. 1

  Doe de gist in een kommetje en voeg de suiker toe. Los op in 50 ml warme melk. Roer glad. Zeef de bloem met 1 theelepel zout in een kom. Klop 1 ei los in een kommetje. Meng de gistoplossing met het losgeklopte ei, de bloem en de zachte boter (in blokjes) en de rest van de melk met een houten lepel.

 2. 2

  Kneed verder met de hand gedurende 10 minuten of kneed het deeg in de keukenrobot, tot een homogene deeg - dus tot het als een bal van de wand loskomt, na 5 à 10 minuten. Dek de kom af met een doek en laat het deeg 40 minuten rijzen op een warme plaats.

 3. 3

  Kneed het nogmaals snel door en verdeel het deeg in 4 gelijke delen die je tot worstjes rolt.

 4. 4

  Beboter een briochevorm en bestuif met bloem. Neem het deeg en vlecht het brood strak op. Leg het in de vorm. Laat opnieuw afgedekt 1 uur rijzen. 


 5. 5

  Verwarm de oven voor op 200° C. Bestrijk het deeg met het overige losgeklopt ei en zet het in het midden van de oven. Bak de brioche in 35 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!