Recept

Traaggegaarde ossenstaart

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Redactrice Elise: "Mijn belangrijkste ingredient? Tijd! Laat deeg lekker lang rijzen, vlees traag garen... Zo krijg je de heerlijkste smaken en texturen."

Je kunt deze ossenstaart ook in een gewone oven maken. Laat hem dan 3,5 tot 4 uur garen op 160°C.

bereiding
 1. 1

  Maak het vlees. Snij de ossenstaart in stukken. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Verhit wat olijfolie in een ovenvaste stoofpot, voeg de ui en de knoflook toe en bak de stukken ossenstaart kort aan. Kruid ze met peper en zout en haal ze uit de pot.

 2. 2

  Spoel de vleestomaten en snij ze in grove stukken. Snij het runderstoofvlees in stukken. Bak het stoofvlees in dezelfde pot kort aan alle kanten aan. Blus het met het bier en de kalfsfond. Voeg de stukken ossenstaart, de tomaat, de tijm, de rozemarijn en de laurier toe.

 3. 3

  Dek de pot af en zet de pot in de (hout)oven als die aan het afkoelen is van een ander gerecht en hij een temperatuur van ongeveer 180°C heeft. Laat hem verder afkoelen en laat het vlees zo minstens 4 uur garen. Voeg af en toe een scheutje water of bier toe als het geheel te droog wordt.

 4. 4

  Haal het vlees van de botten. Indien er nog veel vocht in de pan zit, laat je dit even uitkoken. Kruid de saus met peper en zout.

 5. 5

  Halveer de broodjes, besmeer ze met een lepel mayonaise en beleg ze met het vlees en de sla. Serveer de broodjes meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Traaggegaarde ossenstaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!