Recept

Kip met gebakken appelen, uien en citroenpatatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Deze patatjes doen mij denken aan een terrasje op een Grieks eiland. Ze zijn heerlijk krokant en hebben een frisse citroensmaak. Je kunt ervan blijven smullen” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de aardappelen schoon en snij ze in plakjes van ± 0,5 cm. Leg ze in een licht ingevette ovenschaal. Pel en pers de knoflook en meng met de citroenrasp, de geriste naaldjes van de rozemarijn en een flinke scheut olijfolie. Lepel over de aardappelen, besprenkel met het citroensap en leg de uitgeknepen citroenen erbij. Schuif de aardappelen 30 à 35 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

  2. 2

    Maak de wortelen schoon, laat er nog een stukje loof aan en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, komijnzaadjes, peper en zout en schuif 25 minuten mee in de oven met de aardappelen.

  3. 3

    Verhit boter in een pan, kruid de kip met peper en zout en schroei de kip aan beide kanten kort dicht.

  4. 4

    Pel de uien en snij ze in kwarten. Boen de appelen schoon, halveer ze, verwijder de klokhuizen en snij eveneens in kwarten. Verhit boter in een ovenbestendige pan en leg er de uien in, roerbak. Leg er de appelen tussen en laat ze even goudgeel garen. Blus met rodewijnazijn. Hussel even goed door elkaar. Leg er de kipfilets opnieuw tussen en (besprenkel indien nodig met olijfolie) schuif een kwartier mee met de aardappelen in de oven.

  5. 5

    Neem de pan met kip uit de oven, lepel er wat honing over en versgemalen peper en schuif opnieuw 5 minuten in de oven tot alles goudbruin en krokant is. Serveer de patatjes met de kip en de wortelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met gebakken appelen, uien en citroenpatatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!