Boterkip met appel en salie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Boterkip met appel en salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bereid je een kip in z'n geheel in de oven en wil je weten wanneer ze gaar is? Prik met een vleesvork in de buikholte en kantel de kip lichtjes met de opening naar onder. Pas als het uitdruipende vocht helder wordt, is de kip gaar. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Spoel de aardappelen en snij ze in vieren. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes. Pel de rode uien en snij ze in halve ringen.

  2. 2

    Kruid de kip met de kippenkruiden. Leg de kip in een ovenschaal, schik er de stukken aardappel, appel en rode ui rond.

  3. 3

    Bestrooi alles met kerriepoeder en de garam masala. Snij de boter in stukjes en verdeel over de ovenschaal. Leg er de blaadjes salie bij. Gaar 1 uur in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Spoel de aardappelen en snij ze in vieren. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes. Pel de rode uien en snij ze in halve ringen.

  2. 2

    Kruid de kip met de kippenkruiden. Leg de kip in een ovenschaal, schik er de stukken aardappel, appel en rode ui rond.

  3. 3

    Bestrooi alles met kerriepoeder en de garam masala. Snij de boter in stukjes en verdeel over de ovenschaal. Leg er de blaadjes salie bij. Gaar 1 uur in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.