Recept

Griekse kip met citroenpatatjes en vijgen-rucolaslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "De kip kruiden met zout is niet nodig: halloumi is al zout genoeg, net zoals de gekonfijte citroen. Met de rest van de gekonfijte citroenen kun je trouwens een heerlijke kruidenboter maken voor bij de barbecue."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de krieltjes schoon, halveer ze en leg ze in een ovenschaal. Pel en pers de knoflook. Doe samen met de oregano, peper, zout, het citroensap en de kippenbouillon bij de aardappelen. Dek af met aluminiumfolie en gaar 30 minuten in de oven. Verwijder na 20 minuten de folie.

  2. 2

    Snij de halloumi in plakken. Verwijder het vruchtvlees en de pitjes van de gekonfijte citroen en snij de schil in fijne reepjes. Snij de kipfilets open en beleg met de halloumi, wat gekonfijte citroenschil, 1 takje citroentijm en 1 takje oregano. Leg de kip in een ovenschaal, besprenkel ruim met olijfolie en peper en gaar 20 minuten mee in de oven tot de kip gaar is.

  3. 3

    Spoel de rucola, laat goed uitlekken. Spoel de vijgen, snij in kwartjes. Roer een dressing van de azijn, olie en mosterd. Kruid met peper en zout en optioneel een beetje rietsuiker. Meng de dressing met de rucola en de vijgen.

  4. 4

    Neem de kip en de citroenpatatjes uit de oven. Werk af met wat extra oregano en serveer met het vijgen-rucolaslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse kip met citroenpatatjes en vijgen-rucolaslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!