Pasta carbonara met erwten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pasta carbonara met erwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Dit is mijn gezonde variant van kaassaus. De zure room geeft een heerlijk frisse toets” 

bereiding
  1. 1

    Ontdooi de erwten en blancheer ze 1 minuut in lichtgezouten water. Rooster de pistachenoten samen met de zonnebloempitten en hazelnoten in een pan zonder vetstof. Laat even uitlekken op keukenpapier en hak de noten grof. Spoel de waterkers en laat uitlekken.

  2. 2

    Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Meng intussen de zure room met de eidooiers, de parmezaan en breng op smaak met citroenrasp en peper en zout. Klop goed los.

  3. 3

    Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti voorzichtig met het zureroomsausje, het kookvocht en de geblancheerde erwten. Stort in een grote serveerschaal, werk af met de waterkers en bestrooi met nootjesmix.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Ontdooi de erwten en blancheer ze 1 minuut in lichtgezouten water. Rooster de pistachenoten samen met de zonnebloempitten en hazelnoten in een pan zonder vetstof. Laat even uitlekken op keukenpapier en hak de noten grof. Spoel de waterkers en laat uitlekken.

  2. 2

    Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Meng intussen de zure room met de eidooiers, de parmezaan en breng op smaak met citroenrasp en peper en zout. Klop goed los.

  3. 3

    Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti voorzichtig met het zureroomsausje, het kookvocht en de geblancheerde erwten. Stort in een grote serveerschaal, werk af met de waterkers en bestrooi met nootjesmix.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.