Recept

Kokoscurry met zoete aardappel, kikkererwten en naanbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Ik maak deze basiscurry vaak met de groenten die ik aan het einde van de week nog in de groentela vind."

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de yoghurt en het zout tot een elastisch deeg en laat 10 minuten rusten.

  2. 2

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadjes en snij in even grote stukken als de zoete aardappel. Pel en snipper de sjalot, pel en pers de knoflook. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze.

  3. 3

    Verhit olie in een diepe stoofpot en kleur er de sjalot en de knoflook in. Voeg de geraspte gember toe en roer om. Doe er dan de zoete aardappelblokjes en de puntpaprika’s bij en laat enkele minuten garen. Lepel er de komijn en de rode currypasta door en roer goed los. Blus met de bouillon en de kokosmelk en laat 10 minuten op een zacht vuur afgedekt garen. Voeg dan de peultjes en de kikkererwten toe en gaar nog zo’n 5 minuten zonder deksel.

  4. 4

    Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol uit, bestrijk met olijfolie en za’atar. Verhit een grillpan en gril de naanbroodjes aan beide kanten goudbruin en krokant.

  5. 5

    Werk de kokoscurry optioneel af met een lepeltje yoghurt, koriander (of peterselie), een partje limoen en geef er de naanbroodjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kokoscurry met zoete aardappel, kikkererwten en naanbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!