Recept

Tiramisutaart met aardbeien

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tiramisu én aardbeien? Dat is het beste van twee werelden! Opgelet: de taart moet 8 uur in de koelkast, maar laat de taart niet te lang in de koelkast staan, anders zullen de koekjes snel plat worden.

bereiding
 1. 1

  Klop de eidooiers en de suiker op tot een gladde ruban. Roer het maïszetmeel los in een bodempje water. Voeg toe aan de eidooiers en klop verder op.

 2. 2

  Verwarm de melk en de bloem, roer goed los, maar laat niet koken. Giet de warme melk beetje bij beetje bij de eidooiers en meng goed. Schenk opnieuw in de pan en roer voortdurend met een houten lepel over de bodem, gedurende 4 à 5 minuten. Haal van het vuur en roer de boter erdoor. Meng goed tot de boter gesmolten is en laat de crème volledig afkoelen.

 3. 3

  Schep de crème in de mengkom van een keukenrobot. Roer er de mascarpone en de opgeklopte room onder en meng 4 à 5 minuten op volle kracht tot zachte pieken.

 4. 4

  Doe 200 gram aardbeien in een mixer en mix samen met de suiker tot een fijne coulis.

 5. 5

  Bekleed de onderkant van een springvorm (van 26 cm doorsnede) met een vel bakpapier en schik een laag lange vingers op de bodem en tegen de rand. Bedek met een dikke laag pudding. Dip enkele lange vingers in de aardbeiencoulis en schik ze op de pudding. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laag pudding.

 6. 6

  Zet de taart 8 uur in de koelkast. Haal de tiramisutaart voorzichtig uit de vorm en werk af met aardbeien en rode besjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisutaart met aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!