Recept

Gebakken eendenborst met spruitjes en gekaramelliseerde ui

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lekker met gekookte aardappelen of puree.

bereiding
 1. 1

  Maak de spruitjes schoon. Verwijder eventueel de onderkant en de buitenste vuile blaadjes. Snij een kruisje in de onderkant van de spruitjes en kook ze in 7 à 9 minuten beetgaar in gezouten water. Giet de spruitjes af en laat ze meteen afkoelen.

 2. 2

  Pel de zoete ui en snij hem in ringen. Smelt een klontje boter in een pan en laat de ui op een zacht vuur garen. Voeg af en toe een scheutje water toe zodat de ui niet aanbrandt. Voeg de balsamicoazijn toe als de ui zacht is en laat de ui karamelliseren.

 3. 3

  Smelt in een andere pan een klontje boter en bak de spruitjes op een zacht vuur goudbruin en gaar. Kruid ze met nootmuskaat, peper en zoutSmelt in een andere pan een klontje boter en bak de spruitjes op een zacht vuur goudbruin en gaar. Kruid ze met nootmuskaat, peper en zout.

 4. 4

  Snij de velkant van de eendenborstfilet kruislings in. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de eendenborst enkele minuten op de velkant op een hoog vuur. Draai de filet om en laat ‘m opnieuw enkele minuten bakken. Laat het vlees even rusten en serveer het dan met de gebakken ui en de spruitjes. Serveer de mosterd er in een apart potje bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken eendenborst met spruitjes en gekaramelliseerde ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!