Recept

Gnocchi met spinazie met saus van gepofte kerstomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gnocchi uit Toscane met een heerlijke tomatensaus.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pers 1 teentje knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof hierin de ui en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat 1 minuut meebakken. Giet in een zeef en duw al het vocht uit de spinazie. Hak fijn in een blender of met een mes.

  2. 2

    Rasp de parmezaan. Klop 2 eieren en 1 eidooier op met de ricotta. Zeef de bloem boven de ricotta en meng met 50 gram geraspte parmezaan, de uitgelekte spinazie, nootmuskaat, peper en zout. Bestrooi een oppervlak met bloem en kneed het geheel tot een elastisch deeg. Voeg bloem toe indien nodig.

  3. 3

    Rol worsten van het deeg en snij in stukken van 5 centimeter. Maak de uiteinden spits. Bestrooi met bloem en leg gedurende 1 uur of meer in de koelkast.

  4. 4

    Verhit een scheutje olijfolie, voeg de kerstomaten, 1 teentje knoflook, een eetlepel balsamicoazijn, een scheutje water en een snuifje suiker toe en kruid met peper en zout. Laat de kerstomaatjes in enkele minuten op hoog vuur zacht worden.

  5. 5

    Breng een grote pot water met een snuifje zout aan de kook. Kook hierin de gnocchi per 10 stuks gedurende 3 tot 5 minuten (of tot ze komen bovendrijven). Verwijder ze met een schuimspaan en leg ze op een grote schaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de gnocchi met de gepofte kerstomaten, basilicum en de overige geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchi met spinazie met saus van gepofte kerstomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!