Perentaartjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Perentaartjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van redactrice Natalie: “Vervang de peren eens door appelen of nectarines... ook lekker!”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het bladerdeeg. Spoel en halveer de peren. Verwijder de pit, het steeltje mag eraan blijven. Leg de peren met de snijkant op het bladerdeeg en ga rond de contouren met een scherp mesje. Laat een beetje extra deeg over aan de zijkanten.

  2. 2

    Maak met een mesje scherpe lange inkervingen in de bolle kant van de peer. Meng de kaneel met de rietsuiker en bestrooi er de inkervingen mee.

  3. 3

    Snij uit de restjes bladerdeeg 8 blaadjes en leg ze bovenaan naast de steeltjes. Klop de eidooier los en bestrijk er de deegrandjes en de blaadjes mee. Bak de taartjes 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Besprenkel de peertaartjes met ahornsiroop en serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het bladerdeeg. Spoel en halveer de peren. Verwijder de pit, het steeltje mag eraan blijven. Leg de peren met de snijkant op het bladerdeeg en ga rond de contouren met een scherp mesje. Laat een beetje extra deeg over aan de zijkanten.

  2. 2

    Maak met een mesje scherpe lange inkervingen in de bolle kant van de peer. Meng de kaneel met de rietsuiker en bestrooi er de inkervingen mee.

  3. 3

    Snij uit de restjes bladerdeeg 8 blaadjes en leg ze bovenaan naast de steeltjes. Klop de eidooier los en bestrijk er de deegrandjes en de blaadjes mee. Bak de taartjes 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Besprenkel de peertaartjes met ahornsiroop en serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.