Recept

Eenvoudige varieer-erop-los-curry

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker eenvoudige Indische curry. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de zoete aardappel en paprika schoon en snij ze in stukjes. Kleine stukken zullen sneller gaar zijn, maar grotere stukken ogen vaak mooier. Doe ze op een bakplaat en wrijf de olie erin. Kruid met peper en zout. Gaar 40 minuten in de oven. Controleer af en toe en schep om.

  2. 2

    Een goede curry begint met ui. Pel en snipper de ui. Bruin ze in olie in een grote pan. Kruid met een royale snuif zout.

  3. 3

    Voeg het kerriepoeder, het paprikapoeder en de garam masala toe. Laat een paar minuten meebakken.

  4. 4

    Schil en rasp de gember. Pel de knoflook en hak fijn. Voeg beide toe aan de gebruinde uien. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Voeg toe aan de uien.

  5. 5

    Voeg het tomatenconcentraat toe en laat ook dat even meebakken. Breng op smaak met de suiker, een beetje limoensap, en zout. Doe het blik tomaten erbij als je daarvan houdt.

  6. 6

    Voeg de kokosmelk toe. Roer goed tot de saus de gewenste consistentie heeft. Vind je de saus te dik? Dan kun je nog wat groentebouillon toevoegen. Te lopend? Laat ze dan nog even staan op het vuur zodat het vocht kan verdampen. Proef of je nog wat kruiden moet toevoegen. Laat de saus sudderen tot de groenten klaar zijn.

  7. 7

    Als de geroosterde groenten gaar zijn, mogen ze mee in de pan. Laat nog minstens 10 minuten sudderen op laag vuur zodat de smaken de tijd krijgen om te blenden.

  8. 8

    Dien op in diepe kommetjes en werk af met de yoghurt, noten en koriander. Serveer met de quinoa. Ook lekker met rijst en naanbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eenvoudige varieer-erop-los-curry

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!