Pita met varkensspiering en selder-venkelslaatje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pita met varkensspiering en selder-venkelslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Van deze pita op de barbecue smult het hele gezin! 

bereiding
  1. 1

    Verhit de barbecue. Meng alle ingrediënten voor de rub in een kommetje. Wrijf de varkensspiering in met de rub, laat marineren.

  2. 2

    Snij de selder in flinterdunne plakjes en snipper de venkel fijn. Spoel de peterselie en de bieslook, laat drogen en hak fijn. Roer de kruiden samen met de venkel en de selder door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en -rasp. Spoel de waterkers en zwier droog.

  3. 3

    Snij de pitabroodjes open en leg even op de rooster. Bak de spiering aan beide kanten op de barbecue.

  4. 4

    Vul de warme broodjes met een stuk varkensspiering en vul verder met waterkers en de selder-venkelsla. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verhit de barbecue. Meng alle ingrediënten voor de rub in een kommetje. Wrijf de varkensspiering in met de rub, laat marineren.

  2. 2

    Snij de selder in flinterdunne plakjes en snipper de venkel fijn. Spoel de peterselie en de bieslook, laat drogen en hak fijn. Roer de kruiden samen met de venkel en de selder door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en -rasp. Spoel de waterkers en zwier droog.

  3. 3

    Snij de pitabroodjes open en leg even op de rooster. Bak de spiering aan beide kanten op de barbecue.

  4. 4

    Vul de warme broodjes met een stuk varkensspiering en vul verder met waterkers en de selder-venkelsla. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.