Recept

Minigehaktbroodje met spek, boontjes en puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Puur comfortfood, zo'n fricandon of gehaktbrood. Maak ze ook eens in deze mini-versie! Lekker, makkelijk en snel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de teentjes knoflook en snipper ze fijn. Bak ze glazig in wat olijfolie. Voeg ze bij het gehakt, samen met de eidooiers en het paneermeel. Hak de bladpeterselie fijn en meng door het gehakt. Kneed goed en vorm 8 ballen met een diameter van 5 à 6 cm.

  2. 2

    Neem een gehaktbal en wikkel het in de lapjes spek. Leg 4 laagjes spek dakpansgewijs over elkaar. Leg er een gehaktbal op in het midden van het spek en vouw de lapjes spek erover tot het balletje mooi is ingepakt.

  3. 3

    Schik de gehaktbroodjes in een ovenschaal en bak ze 30 minuten in de oven. Bestrijk ze de laatste 10 minuten met de honing.

  4. 4

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even 'drogen' op het vuur. Plet de aardappelen en roer er de melk en de boter door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Spoel de kerstomaten en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en gaar mee in de oven gedurende 10 minuten.

  6. 6

    Maak de boontjes schoon. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de sjalot, snipper fijn en fruit kort aan in wat olijfolie. Doe de boontjes erbij en stoof ze nog even mee op.

  7. 7

    Serveer de gehaktbroodjes met de kerstomaten, boontjes en de aardappelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minigehaktbroodje met spek, boontjes en puree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!