Recept

Rodebietburger met avocado en zuurdesembrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegan burger op de barbecue! Opgelet: de burgers moeten een nacht rusten in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Mix de rode bieten. Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking, laat uitlekken en maak de korrels los. Pel en de snipper de ui. Bak even op in wat olijfolie. Spoel de kruiden, laat ze drogen en hak ze fijn. Hak de pijnboompitten grof.

  2. 2

    Meng de gemixte rode biet met de quinoa, de gefruite ui, de gesnipperde kruiden, de balsamico, de komijn, de mosterd, havermout en olijfolie. Meng tot een smeuïg geheel en vorm er burgers van. Schik de burgers op een bord, dek af met folie en laat een nacht rusten in de koelkast.

  3. 3

    Spoel de ijsbergsla en scheur in stukjes. Besprenkel met wittewijnazijn, olijfolie en breng op smaak met peper, zout en gedroogde chilivlokken. Halveer de avocado’s, lepel het vruchtvlees eruit en prak fijn, besprenkel met limoensap, breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Besprenkel de sneetjes brood even met wat olijfolie en rooster ze kort op de barbecue. Rooster de burgers enkele minuten per kant op de barbecue.

  5. 5

    Lepel wat avocado op de onderste helft van het broodje en schik er de rodebietenburger op. Leg er sla op en dek af met de bovenste helft van het broodje. Top met enkele blaadjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rodebietburger met avocado en zuurdesembrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!