Zalmburger op zuurdesemtoast met avocado en kruidenslaatje

Zo maak je ‘t
  1. Maak de zalmfilet fijn in een blender. Meng met de lente-ui en chilipeper. Voeg cayennepeper, zout, hazelnootpoeder en een eidooier toe. Maak er 4 burgers van. Leg even terug in de koelkast.

  2. Snij de appel in flinterdunne plakjes en besprenkel ze met 2 el citroensap. Halveer de avocado’s. Hou 4 plakjes apart voor de afwerking en prak de rest fijn. Meng met de Griekse yoghurt, peper, zout, cayennepeper en geraspte schil en sap van de limoen.

  3. Bak de zalmburgers krokant in een eetlepel olijfolie. Rooster de sneetjes zuurdesembrood. Pluk de blaadjes van de munt en koriander, meng met de rucola en snijbiet. Maak een vinaigrette met de rest van het citroensap en enkele eetlepels olie, kruid met peper en zout.

  4. Smeer wat van de avocadospread op de toast, leg er de plakjes appel en een zalmburger op. Werk af met de kruidensalade en een plakje avocado.
     

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zalmburgers met avocado en aardappelsalade

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Zalmburgers met avocado en aardappelsalade

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kruidenslaatje met quinoa en krab

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Rundercarpaccio met tartaar en appelkappertjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zalmburger met dillesaus