Recept

Zalmburger met komkommer en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker frisse zalmburger!

bereiding
  1. 1

    Verhit de barbecue. Doe alle ingrediënten voor de kruidensaus in de blender en mix tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en roer los met een vork. Hak de dille fijn. Doe de zalm in een blender en mix. Meng de couscous, dille, citroenrasp, olijfolie en peper en zout door de zalm. Vorm er vier burgers van en laat rusten.

  3. 3

    Snij de komkommer overlangs en dan in fijne plakjes. Spoel de spinazie en zwier droog. Snipper de lente-uitjes. Maak een salade met de komkommer, de spinazie en de lenteui. Besprenkel met olijfolie en wittewijnazijn en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de broodjes doormidden en leg ze even op de barbecue zodat ze krokant worden. Snij het uiteinde van de groene asperges en grill ze kort. Bak de zalmburgers gaar langs beide kanten op de barbecue.

  5. 5

    Bestrijk de onderste helft van het broodje met kruidensaus. Beleg met komkommersla. Schik daarop de zalmburger, enkele groene asperges en werk af met een extra lepel kruidensaus en extra kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmburger met komkommer en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!