Recept

Kippenworstjes met venkelpuree en komkommersalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een recept voor kippenworstjes met een frisse twist nodig? Probeer zeker eens de combinatie met venkel en komkommer.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Maak de venkel schoon. Verwijder het harde hartje en snij de venkel in fijne blokjes. Bewaar het groen en een steeltje voor de afwerking. Pel de sjalot en snipper ‘m heel fijn.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan en stoof er de sjalot in aan. Voeg de venkelblokjes toe en schep om. Blus met een scheutje Noilly Prat en laat op een zacht vuur garen.

  3. 3

    Maak intussen de salsa. Spoel de komkommer en halveer. Verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in heel fijne blokjes. Dompel de pruimtomaten enkele seconden in kokend water. Pel ze, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in even fijne blokjes als de komkommer. Pel de sjalotje en snipper ‘m heel fijn. Meng alle groenten en lepel er het citroensap, de olijfolie en de gesnipperde kruiden onder. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.

  4. 4

    Giet de aardappelen af en pureer ze met nootmuskaat, een beetje olijfolie, een scheutje room, peper en zout. Meng er de gestoofde venkel onder. Verhit een klontje boter in een pan en bak de kippenworsten rondom goudbruin en knapperig.

  5. 5

    Serveer een flinke lepel van de venkelpuree met een kippenworstje en de komkommersalsa. Werk af met het venkelgroen en het fijngesnipperde steeltje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenworstjes met venkelpuree en komkommersalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!