Recept

Quiche met kokosmelk, wortelen en korianderpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bak je quiche eens in een rechthoekige taartvorm: zo ziet hij er meteen bijzonder uit. Ideaal als je werkt met lange groenten zoals wortelen, lente-ui of asperges.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de wortelen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 tot 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Leg het kruimeldeeg in een ingevette en bebloemde bakvorm, bedek met bakpapier en bakbonen en zet 15 minuten mee in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en laat afkoelen.

  3. 3

    Pluk de gebraden kip in stukjes. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember tot je 1 koffielepel hebt. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de ui en knoflook gaar met het komijnzaad, het koriander- en kerriepoeder en de gember.

  4. 4

    Meng de 3 eieren met de kokosmelk en de gebakken uien. Kruid bij met peper en zout. Giet het kokosmelkmengsel op het gebakken deeg en beleg met reepjes kip en de ovengebakken wortelen. Zet 35 tot 40 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak de pesto. Doe 2 eetlepels verse korianderblaadjes, een handvol peterselie, de geraspte parmezaan, 1 teentje knoflook, de amandelen en 4 eetlepels olijfolie in een blender en hak fijn. Kruid bij met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de quiche met de pesto. Werk af met kokosschilfers en verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met kokosmelk, wortelen en korianderpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!