Romige tomatensoep met tortellini
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Romige tomatensoep met tortellini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke maaltijdsoep die lekker lang vult.

bereiding
  1. 1

    Snij de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui heel fijn. Pel en plet de knoflook. Spoel de prei en de selder en snij in fijne reepjes. Rits de tijmblaadjes en spoel ze.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie en stoof de ui, de knoflook, de prei en de selder 5 minuten. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe, laat 2 minuten meestoven. Voeg de bouillon en de tijm toe en laat alles 20 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Voeg de tortellini toe en laat nog 5 minuten zachtjes meekoken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Voeg de room, de spinazie en 2 eetlepels citroensap toe en laat nog 2 minuten opwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui heel fijn. Pel en plet de knoflook. Spoel de prei en de selder en snij in fijne reepjes. Rits de tijmblaadjes en spoel ze.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie en stoof de ui, de knoflook, de prei en de selder 5 minuten. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe, laat 2 minuten meestoven. Voeg de bouillon en de tijm toe en laat alles 20 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Voeg de tortellini toe en laat nog 5 minuten zachtjes meekoken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Voeg de room, de spinazie en 2 eetlepels citroensap toe en laat nog 2 minuten opwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.