Recept

Aardappel-chorizosoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een romig soepje met aardappelen als hoofdingrediënt.

bereiding
  1. 1

    Snij de chorizo in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Bak de ui met de knoflook in olie glazig. Voeg de blokjes chorizo toe en roerbak 5 minuten. Voeg de aardappelblokjes en roerbak nog eens 5 minuten. Kruid met het komijnpoeder, de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  2. 2

    Giet de bouillon erbij en leg er het laurierblaadje in. Breng op een zacht vuur aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Giet er nu de melk en de room bij en laat nog 8 minuten verder koken. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Schep de soep in kommen of borden en werk af met de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappel-chorizosoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!