Recept

Risotto met tomaat en gegrilde tijgergarnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker zomerse risotto met tomaat.

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember. Hak de helft van de dragon- en de muntblaadjes fijn. Meng 4 eetlepels olijfolie met de helft van de knoflook, de geraspte gember, het sap van een halve citroen en peper en zout. Meng de marinade met de tijgergarnalen.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Spoel de tomaten, halveer ze, ontpit ze en snij ze in blokjes. Warm de kippenbouillon op in een steelpannetje.

  3. 3

    Verhit een scheut olijfolie en stoof de ui en de andere helft van de knoflook daarin zacht. Voeg de risottorijst toe en roerbak 1 minuut. Blus met de witte wijn en laat 1 minuut inkoken. Voeg 2 pollepels kippenbouillon toe, roer en laat zachtjes inkoken. Voeg opnieuw 2 pollepels kippenbouillon toe, roer en laat inkoken. Herhaal dit proces tot de rijst net beetgaar is. Voeg de tomatenblokjes, de geraspte parmezaan en 2 eetlepels olijfolie toe en kruid bij met peper en zout. Laat even rusten.

  4. 4

    Bak de tijgergarnalen op een hete grill. Serveer met de risotto, besprenkel met citroensap en garneer met extra dragon en munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met tomaat en gegrilde tijgergarnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!