Recept

Tomatensoep met scampi's en schelpjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Gebruik voor deze maaltijdsoep vis van het seizoen. Zijn er geen mosselen of schelpjes voorhanden? Voeg dan bijvoorbeeld extra stukjes witte vis toe.

bereiding
 1. 1

  Spoel de mosselen en de schelpen zorgvuldig en check of al het zand verdwenen is.

 2. 2

  Pel 2 teentjes knoflook en 2 uien en snipper fijn. Maak ook de resterende groenten (behalve de kerstomaten) schoon en hak grof. Bak de ui en de knoflook glazig. Voeg de gehakte groenten toe en laat even meestoven. Roer er de tomatenpuree door en laat even meestoven zodat de zure smaak verdwijnt. Blus met de pastis en laat de alcohol verdampen. Giet er de bouillon bij, voeg het kruidentuiltje toe en laat 20 minuten doorkoken. Zeef de soep.

 3. 3

  Pel de resterende twee teentjes knoflook en de twee uien. Snipper de knoflook fijn en snij de uien in fijne ringen. Zet een grote pot op het vuur met de olijfolie en fruit de knoflook en de uiringen. Spoel de kerstomaatjes, halveer ze en voeg ze toe. Voeg de mosselen en de schelpjes toe. Stoom ze in 5 minuten open.

 4. 4

  Bak intussen de scampi’s kort aan langs beide kanten. Voeg de scampi’s, de mosselen, de schelpjes, het kookvocht en de uiringen bij de gezeefde tomatensoep.

 5. 5

  Proef, breng op smaak met peper en zout en werk af met een takje peterselie. Lekker met ciabatta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensoep met scampi's en schelpjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!