Recept

Kalkoenvinkjes met krieltjespapillot en meloen-komkommersalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

“Nog lekkerder: stop een staafje manchegokaas mee tussen de gegrilde kalkoenvinkjes.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Neem 4 vellen aluminiumfolie, beleg ze eventueel nog met bakpapier. Boen de krieltjes schoon. Pel en pers de knoflook en meng met een scheutje olijfolie, peper en zout. Lepel over de krieltjes. Verdeel de krieltjes over 4 individuele papillotjes, leg er 1 takje oregano bij en gaar 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Halveer de meloen, schil ‘m en lepel er de pitjes uit. Snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak het chilipepertje schoon en snipper het zonder de zaadjes in ringetjes. Meng alles in een grote schaal en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Zet koel weg.

  3. 3

    Pel en pers de knoflook. Rist de tijm en rozemarijn en snipper fijn samen met de salie. Meng met de knoflook en een scheutje olijfolie tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout. Leg de kalkoenfilets open en leg op elke kalkoenfilet een plakje ham, bestrijk met het kruidensausje en rol goed op. Bind vast met keukentouw.

  4. 4

    Verhit boter in een pan en schroei de kalkoenvinkjes rondom dicht. Zet de pan nog 5 minuutjes mee met de aardappelen in de oven.

  5. 5

    Serveer de kalkoenvinkjes met de krieltjespapillot, de meloen-komkommersalsa en een lepeltje zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenvinkjes met krieltjespapillot en meloen-komkommersalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!