Recept

Aardappelplakjes met boontjes en krokant gebakken feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

“Edamameboontjes zijn heerlijk om altijd in de diepvries te hebben. Je kunt ze traditioneel serveren bij de sushi, maar ze zijn ook lekker om in een slaatje te verwerken zoals in dit frisse aardappelslaatje.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de krieltjes schoon en kook ze 10 minuten in lichtgezouten water. Giet af en snij ze voorzichtig in plakjes. Pel en snipper de rode ui. Doe de aardappelplakjes samen met de rode ui in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Gaar 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze kort in lichtgezouten water, voeg de laatste minuut de edamamepeulen toe. Giet af en duw de edamamebonen voorzichtig uit hun peul.

  3. 3

    Snipper de verse groene kruiden en meng onder de boontjes. Breng op smaak met citroensap, -schil, peper en zout.

  4. 4

    Snij de feta in duimdikke plakken. Wentel ze eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en daarna door de panko. Verhit een bodempje zonnebloemolie in een diepe pan. Bak de feta in enkele minuten aan beide kanten goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Neem de aardappelplakjes uit de oven, leg er de geblancheerde groene groentjes op en de gebakken feta. Werk af met extra groene kruiden en citroenschil en sap naar smaak en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelplakjes met boontjes en krokant gebakken feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!